Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Περί της επιστολής του Κατσιμίχα στον Χατζηγιάννη



Την εν λόγω επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:
http://www.facebook.com/profile.php?id=1043343700&ref=ts#!/pages/EPISTOLE-PANOU-KATSIMICHA-PROS-MICHALE-CHATZEGIANNE/103433749704292?v=info

Στο facebook αυτή η επιστολή κάνει θραύση. Άτομα που δεν ακούνε Χατζηγιάννη αλλά έχουν κάποιοιυ είδους εμπάθεια στο πρόσωπό του -μάλλον επειδή τον ζήλευαν, όταν οι κοπέλες ήθελαν να τον έχουν γκόμενο κι όχι αυτούς- άτομα φανατικά της κλίκας -Τσακνή-Πλιάτσικα-Μαχαιρίτσα-Παπακωνσταντίνου-Κατσιμχαίων και όλων των παρακλαδιών αλλά ακόμη και άτομα που ακούνε Χατζηγιάννη αλλά δε τον θεωρούν "ποιοτικό"-γνωστή βέβαια η ικανότητά τους να ξεχωρίζουν την ποιότητα- έχουν πατήσει "like" σε αυτή την παρωδία επιστολής. Η τρίτη ομάδα την οποία ανέφερα συνήθως συγκροτείται από άτομα τα οποία γουστάρουν σουξεδο-σκυλο-πόπ-καψούρικα-dance τραγουδάκια, πηγαίνουν στο Μπουρνάζι για καφεδάκι στην "Πολιτεία" αλλά μερικές φορές πάνε να ακούσουνε και τα "άλλα", τα "ποιοτικά" στο Καφωδείο. Συνήθως αν τους ρωτήσεις τι μουσική ακούνε θα σου απαντήσουν ξεκάθαρα "Απ'όλα". Αυτά περί κοινού, αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Θα'θελα να απευθυνθώ στον Κατσιμίχαρο σε πρώτο πρόσωπο αλλά μου φαίνεται αρκετά κλισέ, so θα συνεχίσω με τρίτο. Ελπίζω να διαβάσατε αυτή την παρωδία πριν διαβάσετε εμένα, έτσι για να συννενοούμαστε καλύτερα. Η πρώτη αντίδραση του εμπαθούς είναι "Πες τα ρε Πάνο αρρώστεια, θα βγει να μιλήσει αυτός ο @#$%**", "να πάει να @#$$%$ αυτός ο @#$$%^#" και άλλα τέτοια ωραία. Όμως θα κάνω μία όσο γίνεται ρητορική ερώτηση... Πόσα φοβερά μουσικά επιτεύγματα έχει δώσει ο Κατσιμίχας;

Ας θεωρήσουμε ότι τα τραγούδια του "Ρίτα-Ριτάκι", "Μιά βραδιά στο Λούκι" και άλλα πασίγνωστα είναι πολύ όμορφα. Συμφωνώ αλλά αν ο ίδιος ο Κατσιμίχας δεν είχε βάλει την ταμπελάρα που αναγράφει "ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΧΝΟΣ" ποιός άραγε θα ήταν; Ποιός άραγε ξέρει τι σημαίνει έντεχνο πέρα από μία δόση ψευτοκουλτούρας, ψευτοποιότητας, δύο standar ακκόρντων στην κιθάρα που το προβάλλουν τα Μ.Μ.Ε ως αυτό; Ποιός ξέρει την ιστορία του; Γιατί έχει ταυτιστεί με την κουλτούρα;

Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Αλλά ας μας πει ο Κατσιμίχαρος που γέμιζε στάδια. Λες και η μουσική κρίνεται με βάση τον αριθμό των εισητηρίων. Αν είναι όντως έτσι κύριε Πάνε δε θέλω να σας απογοητεύσω αλλά η Βανδή σας έχει για opening act. Και τι εννοεί απ'το τίποτα; Ο Κατσμίχαρος δεν πάτησε πουθενά; Χμμμ...ίσως πάτησε τον Χατζηγιάννη...Δεν εξηγώ τη σοφία μου σκεφτειτε και λίγο ανεπρόκωποι!

Για να προχωρήσω πιο κάτω τον Κέρσορα....Χμμμ...Λες ότι το έντεχνο δεν είναι αντιπροσωπεία..Πάλι χμμ...Τότε γιατί απλά όποιος βάζει την ταμπελάρα είναι εξ'ορισμού ποιοτικός; Είναι μία αντοπροσωπεία χωρίς ούτε καν πορτιέρη. Αρκεί να έχεις μία κιθάρα, δύο μπαλάντες σε ταμπλατούρες και η πόρτα ανοίγει αυτόματα... Μετά έχεις ήδη θέση σε κανα live του Μαχαιρίτσα ή της υπόλοιπης κλίκας. Επίσης πάλι δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το Ρίτα-Ριτάκι δεν έχω δει ενήλικες να το χορεύουν αλλά εφτάχρονες κόρες....Εμμμ...Και συγγνωμη άλλη μία παρατήρηση θα ήθελα να κάνω...Πάννοοο πάταξον μεν άκουσον δε....Σε παρακαλώ...Είμαι καλοπροαίρετος Πάνοοο..Εμμμ...Με τα τραγούδια σου εγώ και όλοι αυτοί οι ακροατές που έχω γνωρίσει-οι περισσότεροι έστω -στα 12 πορώθηκαν με τα κομμάτια σου...Χμμ....Μάλλον λάθος θα κάνω,ωωω Κατσιμίχα γεμιστή των σταδίων, μάλλον η υπερμετροπία μου θα φταίει....


Υ.Γ: Δε μ'αρέσει ο Χατζηγιάνηης αλλά μετά την επιστολή αυτή θα κατεβάσω όλη τη δισκογραφία του και θα ανεβάσω ότι videoclip του υπάρχει στο youtube στο group της επιστολής. ..Ευχαριστώ που με ακούσατε.... THOMMAAAAASSSSSSSSSS.....Τυχαίο; Ξεκάθαρα όχι!

Υ.Γ 2: Δεν ανεφερα πουθενά τον Θανάση γιατί κάποιοι κακετρεχείς θα με έλεγαν γραφικό. Να πάτε να ερωτευθείτε κακοήθεις άνθρωποι...

4 σχόλια:

Αντώνης είπε...

Κοίτα συμφώνησα σε κάποια σημεία της επιστολής.. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν..
Όσων αφορά το κείμενό σου το "έντεχνο" τραγούδι διαφωνώ πως είναι τόσο απλό.. ή έστω πιο απλό από τα υπόλοιπα είδη.. είναι πολύ πιο εύκολο λχ να γραφτεί ένα ελαφρολαϊκό..
Ακόμη εκτιμώ σε ένα βαθμό τον Χατζηγιάννη διότι γράφει στίχους, μουσική και ερμηνεύει.. Και μου αρέσει και η φωνή του να πω την αλήθεια..
Ήτανε κάπως υπερβολικός ο Κατσιμίχας αλλά ίσως και εγώ στην θέση του να έστελνα επιστολή..

Thomas a.k.a Malefino είπε...

Και να το δήλωσε ο Χατζηγιάννης, εμένα δε με νοιάζει γιατί υπολογίζω σε μικρό βαθμό το αν ο καλλιτέχνης είναι αυτοδημιούργητος ή έχει βοηθηθεί. Αν θέλει να το παίξει cool, βλακεία του απλά εγώ δεν ασχολούμαι.
Δεν είναι όντως τόσο απλό να συνθέσεις ένα έντεχνο, αλλά εγώ αυτό που είπα είναι ότι αν κάποιος βγάλει ένα δίσκο με 120 μπαλαντούλες(ακόμα και τύπου χατζηγιάννη μερικές) και βάλει την ταμπέλα έντεχνο στον εαυτό του θεωρείται πια εξ'ορισμού "ποιοτικός" εν αντιθέσει με έναν άλλον που θα δηλώσει pop έχοντας γράψει τραγούδια ίδιου μοτίβου.
Εμένα δε μ'αρέσει ο Χατζηγιάννης και δεν τον εκτιμώ τη στιγμή που κινείται σε βρώμικους χώρους της showbiz.
Για μένα ο Κατσιμίχας δεν το άξιζε να γράψει επιστολή στο Χατζηγιάννη γιατί, κατά τη γνώμη μου δεν έχει κάνει και φοβερά πράγματα στη ζωή του. Ο Χάρης π.χ αξίζει πολύ περισσότερο απ'τον ίδιο. Αλλά και διαβάζοντας την επιστολή, αηδίασα απ'το ύφος του, τα ηλίθια επιχειρήματά του και τον υπέρτατο ναρκισσισμό του.
Αυτά.

mirak in the mirror είπε...

Το "εντεχνο" (μπλιαξ) ειναι μια κλειστη συντεχνια.. Μια κλικα στην οποια συμμετεχουν καμμια 30αρια ψωναρες με μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους και ακομα μεγαλυτερη αγαπη για τα φραγκα. Εχουν κλειδωσει απο τις αρχες της δεκαετιας του 80 θεσεις σε δισκογραφικες και προβολη απο τα ΜΜΕ εμποδιζοντας καινουριες μουσικες να εχουν προσβαση στο μεγαλο κοινο. Οι ιδιοι βεβαια ειναι 50 χρονων και το ψαξιμο τους στην μουσικη εχει σταματησει στο τι ακουγαν στα 15 τους, αντε και οτι εβγαλαν προσφατα οι αλλοι 29 της κλικας. Ειναι αηδιαστικοι και τους μισω. Τα τελευταια χρονια με την αναπτυξη του internet και την ελευθερη διαδοση της μουσικης, οι τυποι εχουν χεστει πανω τους και δεν ξερουν απο που να πιαστουν. Καιρος ηταν. Πλεον ο Κατσιμιχας και ο καθε κατσιμιχας ποζαρει τις κυριακες στο περιπτερο της γειτονιας και πουλιεται προς 3 ευρα δωρο μαζι με την φασιστοφυλλαδα την realnews.
Αυτη ειναι η μοιρα των μεγαλων καλλιτεχνων και καλα να παθουν.

Ανώνυμος είπε...

παιχταρα μου ωραια τα λες.... αλλα λες βλακείες!!! αμα δεν ξερεις από μουσικη μην μιλας!!! για να καταλάβεις τι παπατζες λες το ριτα - ριτακι και πολλα αλλα του είδους του παιζεται ακομα και σημερα στα ραδιοφωνα ακομα galamourata club της αθηνας που πας !!! θελω να σε ρωτησω το χερια ψηλα του τεραστιου αυτου καλλιτεχνη μιχαλη χατζηγιαννη και η μεγαλη επιτυχια γεια της δεσποινας μαλεα παιζεται ακομα ? υπαρχει σαν κομματι η εχει βγει σε αποσυρση? για να την ιστορια το ένα κομματι είναισε ηλικια , υποθετω , οσο εσυ δηλαδή 27 ετων , ενώ τα αλλα τα ακούγαμε μαζι με εσενα και εγω στα εφηβικα μας χρονια για να βγαλουμε καμια γκομενα μονο που εγω μεγαλωνοντας καταλαβα την διαφορα στα δυο ειδη μουσικης ενώ εσυ ακομα ψάχνεσαι ... συνεχισε ποτε δεν είναι αργα!!!!