Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ιθαγένεια και Λαικισμός.....


Έχω βαρεθεί αυτόν το ψευτοπροοδευτισμό... Σου λένε "δίνουμε ιθαγένεια σε 500.000 μετανάστες" και καθαρίζουμε. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε την υποστήριξη των αριστερών αλλά προσπασθούμε και οι δεξιοί να γκρινιάζουν λιγότερο.... Αυτό ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ κι αυτό θα είναι πάντα.Λέμε ότι είμαστε κέντρο για να μπορούμε να "συλλέγουμε" αναποφάσιστους που έχουνε μείνει στον εμφύλιο και τη μεταπολίτευση,ασκούμε δεξιά διακυβέρνηση και δίνουμε αριστερά ονόματα στα μέτρα που λαμβάνουμε.
Το ίδιο όπως προανέφερα και με το μεταναστευτικό. Δεν αντέχω πια αυτή την υποκρισία. Χθες άκουγα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου τον Βούγια, τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη, να μιλάει με τόση περιφάνεια που το ΠΑ.ΣΟ.Κ επισκέφθηκε την Παγανή. Πω,πω πολύ ευαισθησία ρε παιδί μου... και υποσχέθηκε να φτιάξει πρότυπα κέντρα υποδοχής μεταναστών και ιστορίες. Θα δείτε σε 4 χρόνια ακόμα θα τους στοιβάζουν σαν τα ζώα 150 άτομα μέσα σε μία αποθήκη να χέζουνε εκεί που τρώνε και 10 μπάτσους να τους βαράνε όλη μέρα. Μακάρι όμως να γίνει αυτό που λέει αν και δεν το βλέπω....
Δεν έχω πρόβλημα με την ιθαγένεια ούτε με τα πολιτικά δικαιώματα στους νόμιμους μετανάστες. Εφόσον ζουν χρόνια,και ειδικά αυτοί που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, έχουν πια το ελληνικό στοιχείο μέσα τους, έχουν εμπειρία της ελληνικής πραγματικότητος, συνεπώς ΠΡΕΠΕΙ να παίζουν ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Αυτό που με ενοχλεί είναι η υποκρισία τους. Αν και η ιθαγένεια ίσως προκαλέσει αργότερα κάποια προβλήματα, αλλά ίσως ασχοληθώ σε έλλο κείμενο με το θέμα.Το παρουσιάζουν λες και έκαναν κάτι πολύ προοδευτικό. ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ... Αυτό το ψευτοπροοδευτικό λαικίστικο παιχνίδι του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν το μπορώ.... Αν έχετε τα κότσια και θέλετε να λέτε ότι κάνατε κάτι νομιμοποιήστε τους όλους και σταματήσετε το διπλό ταμπλό. Αλλιώς καθίστε φάτε και μη μιλάτε... Μη ζήσουμε πάλι αυτά τα 20 χρόνια που έζησαν οι γονείς μας....
Λένε κάποιοι ότι το κάνουν για ψήφους μεταναστών.. Μπα... Για μένα και για'σένα που λυπόματσε να τους βλέπουμε έτσι....

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

naiii..th dwsoume ithageneia..problem solved then...th anavathmisoume t kentra upodoxhs metanastwn...
omws akoma k auta n ginoun dn einai arketa..xreiazontai polla perissotera gia n voithisoume tous anthrwpous autous edw..p dn irthan oute gia ekdromh oute apo hobby...ergasiaka dikaiwmata wste n mn tous ekmetalleuetai o kathe loghs ergodoths..kaliteres sunthikes diaviwshs..kai dn milame gia politeleies..milame gia t vasika(spiti faghto asfaleia oti th zoun k tn epomenh)
paranomoi kai nomimoi....otan o allos stn xwra t exei n antimetwpisei xilia duo deina(polemo,peina ftwxeia) e nai th erthei paranoma stn xwra..kai dn th erthei prwth thesh stn olumpiakh..exei travh3ei t pandeina...dn einai lush oute pisw n pane loipon.,...(tupou h oikonomia mas dn tous antexei,steilte tous pisw....nai adwnh ama s enoxloume k meis n feugoume n s adeiazoume tn gwnia)pws n peis s anthwpous n pane pisw s xwres m polemo peina ftwxeia??
kaneis dn leei oti dn uparxei provlhma m tn metanasteush stn xwra mas..t thema einai ama thes n t antimetwpiseis ek de3iwn h e3 aristerwn....kai o nown noeito..auta!!(peperan)

Thomas a.k.a Malefino είπε...

Δανάη συμφωνώ μαζί σου αλλά είανι μερικά πράγματα που τα βλέπεις απλοικά και εκτ΄λος του άλλου έχεις ξεφύγει τελείως απ'το θέμα. Δε μίλησα για την επίλυση του μεταναστευτικού, αλλά για το ΠΑ.ΣΟ.Κ ως προς αυτό. Παρ'όλα αυτά....
Μαζί σου σε όσα λες...Δεν είπε κανείς να τους πετάξουμε έξω, αλλά αν όντως η οικονομία μας δεν τους αντέχει, πράγμα που ειλικρινά παραδέχομαι πως δε γνωρίζω, από πολλούς έχει προταθεί να μοιραστούν σε χώρες της Ευρώπης. Ένα τέτοιο θέμα πρέπει να διέπεται και από λογικές προτάσεις κι όχι μόνο από συναισθηματισμούς και ευαισθησία.
Όσον αφορά τους παράνομους, όταν μαζεύονται πολλοί, απ'ότι καταλαβαίνω(διόρθωσέ με αν κάνω λάθος...) δημιουργείται πρόβλημα στην οικονομία, αφού δεν πληρώνονται φόροι και άλλα τέτοια οικονομικά πράγματα. Απ'την άλλη βοηθάει όμως, με την έννοια όλα τα δημόσια έργα τα έχουν χτίσει Αλβανοί εργάτες.. Οπότε είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα και θέλει όσο το δυνατόν πιο λογικές αποφάσεις.
Τώρα εδώ με τις οπτικές γωνίες θα στο πω χύμα... Γαμιέται το δίπολο δεξια-αριστερά. Δε μπαίνω σε αυτή τη λογική. Διότι απ'ότι κατάλαβα θεωρείς θετική την αριστερή εξ'ορισμού οπτική. Μία οπτική με στείρο τρόπο διεθνιστική και ψευτοπροοδευτική. Και η δεξία, όπως την ονομάζεις το αντίστροφο, το ίδιο αισχρή.
Εγλώ θέλω τα πράγματα να τα πάρουν σοβαρά όσοι ασχολούνται και να μην κολλάνε σε μετεμφυλιακά ανούσια κολλήματα. Ποτέ δε βγήκε άκρη έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες συμφωνώ με την απόλυτη νομιμοποίησή τους,όλων των μεταναστών, χάρις την οποία θα μπορούσαν ίσως να ζητήσουν και κάποια εργασιακά δικαιώματα(αν έμεινε τίποτα που δεν πήραν), απλά για μένα δεν έχει νόημα να επικεντρώνεις σε ένα κόμμα, αλλά θα'πρεπε να επικεντρώνεις σε μια πολιτική. Στο κάτω κάτω την πλειοψηφία των νόμων του ΠΑΣΟΚ(αν όχι όλους) τις στήριζε η ΝΔ(και το αντίστροφο),το ΛΑΟΣ και κάποιες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε επικέντρωσε για μένα το ενδιαφέρον σου στην καταδίκη μιας πολιτικής κι όχι ενός κόμματος μεμονομένα.

Thomas a.k.a Malefino είπε...

Δεν είπα ότι συμφωνώ με την απόλυτα νομιμοποίησή τους γιατί δεν ξέρω ακόμα τι πιστεύω γι'αυτό. Δεν είναι τόσο απλό. Απλά λέω για το ΠΑ.ΣΟ.Κ αν θέλει να μιλήσει για προοδευτισμό ας κάνει αυτό.
Δεν είναι μία μόνη της πολιτική... Κάθε κόμμα έχει τη δική του... Τώρα ότι είναι μη ουσιώδεις μαζί σου... Άσχετο τ'ότι η ΝΔ τουλάχιστον δεν το έπαιζαν ανθρωπιστές, προοδευτικοί αριστεο΄πι κ.λ.π όπς παίζουν τώρα οι ΠΑ.ΣΟ.Κοι. Όσο για το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ έχω άλλες ενστάσεις για την υποκριτική στάση του στο ζήτημα!

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε και λέμε.. Φυσικά και συμφωνώ για να δωθούν δικαιώματα στους μετανάστες εφόσον είναι το ίδιο πράγμα με εμάς.. Δεν τρώνε αυτοί το ψωμί που λείπει από το τραπέζι.. Η λύση είναι να βάλουν χέρι στους εργοδότες που τους προσφέρουν δουλειά για ψίχουλα..
Άντε Θωμά.. συμφωνούμε και σε κάτι :P:P
Αντώνης (aka Fiery Member)

Thomas a.k.a Malefino είπε...

Οι εργοδότες αυτοί θέλουν πολύ sex....